Thuiskomen in pure luxe in Pillows Grand Hotel Reylof in de Gentse Hoogstraat

In oktober 2018 opent Pillows Hotels een tweede luxe boutique hotel in België

Overnachten in een uitzonderlijk monument in het historische centrum van een bruisende stad, terwijl de ingetogen maar chique inrichting van het hotel het karakter uitdraagt van een groot woonhuis waar charme en ambiance elkaar vinden. Het gloednieuwe hotelconcept van Pillows Hotels kende een succesvolle start in Nederland en na het Pillows Grand Hotel Place Rouppe in Brussel volgt nu een tweede Belgische vestiging in Gent. Het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent sluit deze zomer de deuren voor een ware transformatie: hier ontvangt het gloednieuwe Pillows Grand Hotel Reylof vanaf dit najaar haar allereerste gasten.

Voor de transitie naar Pillows Hotels is Roger Langhout als General Manager aangetrokken van dit nieuwste Pillows Hotel. Langhout vertelt: ‘Na de sluiting van het huidige Sandton Hotel begin juli, meteen na het Gent Jazz Festival, starten de ingrijpende transitiewerken. Zo kunnen we onze eerste gasten vanaf 8 oktober, net voor de start van Film Fest Gent, op een warm welkom in het nieuwe Pillows Grand Hotel Reylof trakteren. Ik heb heel wat rondgereisd voor mijn werk, maar dat ik uitgerekend in mijn favoriete stad de volgende stap in mijn carrière mag zetten en een hotel van deze statuur mag openen, ervaar ik als een echt geschenk. Ik kan hier op een waardevol netwerk rekenen. Bovendien ben ik aan de stad Gent mijn hart verloren met haar unieke, ongrijpbare en magische sfeer.’

Vanaf 8 oktober 2018 verwelkomt het Pillows Grand Hotel Reylof in Gent haar gasten in het prachtige decor van het 18de eeuwse Reylof-gebouw, een stadshotel/herenhuis uit 1724 opgetrokken in Louis XIV-stijl. Bouwheer was baron Olivier Reylof (1684-1742), een Gentse koopmanszoon en dichter in Latijnse poëzie. Sinds 1990 zijn het stadshotel en het bijbehorend koetshuis een beschermd monument. Buiten valt de zandstenen façade en het leistenen mansardedak met kapellen op. Binnen is het interieur met onder andere een imposante draaitrap en diverse schouwen elegant ingericht met het grootste respect voor de originele empirestijl.

In het hotel van de toekomst kom je ‘thuis’ in pure luxe

Het concept van Pillows Hotels: een uitzonderlijk persoonlijke service voor een home away from home-gevoel in een luxueus hotel. Zo hoef je bij aankomst niet staand in te checken bij de receptie, maar neem je plaats aan de centrale welkomstafel in the Living. Terwijl de host er je favoriete drankje uitschenkt, kan je meteen je vragen stellen over evenementen of interessante plekken om te bezoeken. De Pillows hosts kennen alle ins en outs van de stad. In the Living klopt ook duidelijk het hart van het hotel, want niet alleen word je hier hartelijk ontvangen, je kan er tijdens je gehele verblijf dankzij de All day dining service ook de klok rond genieten van een lekker glaasje wijn, een snelle lunch of een heerlijke specialiteit in de gezellige zithoekjes of bij de prachtige open haard.

Roger Langhout: ‘Dankzij de combinatie van ingetogen luxe en een echte persoonlijke service voelen onze gasten zich helemaal thuis in ons hotel. Bovendien is het voor ons team een hele eer om dit innovatieve luxury boutique concept uit te mogen dragen. In het verleden sleepten zij al prijzen in de wacht en met hun professionaliteit en ervaring koesteren we samen de ambitie om een gooi te doen naar de titel van beste hotel van Gent, én bovendien van heel België.’

Meer verwennerij om die ambitie kracht bij te zetten: de overheerlijke gerechten geserveerd in het nieuwe restaurant LOF, een nieuwgebouwde grote serre in de eigen binnentuin en de authentieke en ruime vergadersalons met de meest recente technologische installaties (70 inch-tv en click & share-presentatiesysteem) geschikt voor evenementen en meetings tot 100 genodigden.

Alle hotelgasten zullen onder de indruk zijn van de 157 elegant ingerichte kamers en suites met grote ramen, veel licht en unieke kunstwerken. Stuk voor stuk zijn ze voorzien van extra geluidsisolatie voor optimale stiltebeleving. Daarnaast zijn ze uitgerust met de speciaal voor Pillows vervaardigde ultracomfortabele bedden en Egyptisch bedlinnen, inloopdouche, wireless geluidssysteem, smart hd-tv en Nespresso-koffiemachine.

Over Pillows Hotels

Het boutique hotellabel Pillows Hotels, onderdeel van International Hotel Management Group, is ontstaan vanuit de gedachte en overtuiging dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community waar gasten in een huiselijke en persoonlijke omgeving verblijven. Waar de gast zelf bepaalt wanneer hij eet en waar hij de keuze heeft van een volledige maaltijd tot kleine gerechtjes, en meerdere (gezonde) tussendoortjes gedurende de hele dag of nacht: clockless eating (24/7). De drie inmiddels geopende Pillows hotels in Amsterdam, Brussel en Zwolle (NL) krijgen lovende kritieken van hun gasten. Pillows Grand Hotel Place Rouppe opende haar deuren op 8 september 2017 en werd in januari door TripAdvisor uitgeroepen tot beste hotel van Brussel. Sinds 6 oktober 2018 heet het Pillows Grand Hotel Reylof in Gent zijn gasten hartelijk welkom en in 2020 opent Pillows Amsterdam Mauritskade haar deuren.  

Pillows Hotels