Sterrenchef Ron Blaauw naar Gent

Opening LOF Restaurant in gerenoveerd Pillows Grand Hotel Reylof

Pillows Grand Hotel Reylof in Gent opent op 6 oktober opnieuw haar deuren. Het statige hotel met 157 kamers, bars, een uitgebreide Living, Salons en een SPA werd compleet gerenoveerd tot een boutique hotel waarbij ingetogen luxe met zachte kleuren en rijke natuurlijke materialen het sfeerbeeld bepalen. Niet enkel het hotel werd verbouwd, het fameuze LOF Restaurant is eveneens compleet vernieuwd. Uniek is dat het restaurant de signatuur krijgt van Ron Blaauw - één van Nederlands meest gevierde sterrenchefs. Blaauw zal zijn succesvolle Ron Gastrobar-concept doorvertalen voor het LOF restaurant.

Story image

 

Ron Blaauw staat bekend om een eigentijdse kookstijl waarin hij lokale ingrediënten combineert met moderne kooktechnieken. In 2013 paste hij zijn restaurant Ron Blaauw Amsterdam (twee Michelinsterren) aan naar het geliefde Ron Gastrobar-concept. Daar is het uitgangspunt dat gasten kunnen genieten van culinair hoogstaande gerechten in een informele, no-nonsense setting.

In de afgelopen jaren is dit informeel gastronomisch dineren een geliefd handelsmerk geworden en werden meerdere Gastrobars geopend in de regio Amsterdam. “Het is een lang gekoesterde wens van mij om voet te zetten op Belgische bodem. Ik ervaar het als een grote eer om dit te mogen doen met het Gastrobar-concept, én samen met de getalenteerde chef Jasper Maatman en zijn team. België staat voor mij voor kwaliteit, culinair genieten, eerlijk. Er is in Gent en omgeving zoveel moois om mee aan de slag te gaan.” Op de vraag of hij zelf in de keuken gaat staan antwoordt Blaauw: “Dit zal af en toe zeker het geval zijn. Het restaurant is al succesvol en een gevestigde naam in Gent en hier bouwen wij met elkaar aan verder. De brigade van LOF Restaurant blijft onder de bezielende leiding van Maatman. Samen gaan we mooie gerechten ontwikkelen die passen binnen het Gastrobar concept en het culinair erfgoed van Vlaanderen”.

Onder het dak van een statig hotel

Wie gaat dineren bij LOF restaurant ontkomt er bijna niet aan ook een nachtje te boeken onder hetzelfde dak, bij het heerlijke Pillows Grand Hotel Reylof. Vele (bekende) internationale gasten én Gentenaars wisten de weg naar dit luxe hotel eerder al te vinden. In de zomer van 2018 was het hotel gesloten voor een indrukwekkende metamorfose en vanaf 6 oktober wordt het statige pand in het historische centrum heropend. Pillows Grand Hotel Reylof huisvest 157 uiterst luxe ingerichte kamers en suites, uitgerust met een geweldig bed, een ruime badkamer met regendouche, minibar, Nespresso-koffie, een kluisje en een bluetooth radio. Voor bijeenkomsten zijn er acht salons, ingericht voor zowel zakelijke- als private meetings, en vier Private Dining Rooms. Dan is er de Grand Salon, een met daglicht overgoten venue geschikt voor 120 personen. In de prachtig aangelegde binnentuin kunnen gasten genieten op het grote terras. The Living is het hart van het hotel. Hier worden gasten met een welkomstdrankje ontvangen door hosts en kan men 24/7 terecht voor een hapje en een drankje. Het hotel beschikt over valet parking service en een uitgebreide SPA met schoonheidsspecialisten, een sauna, hammam, wellnessbad en fitness.

LOF Restaurant is geopend voor lunch en diner, van dinsdag tot en met zaterdag. Bij mooi weer kunnen gasten terecht op het heerlijke terras in de binnentuin. De Private Dining Rooms zijn beschikbaar vanaf acht personen.

LOF Restaurant Hoogstraat 36 - 9000 GentT +32 9 235 40 70 E info@lofrestaurant.comwww.lofrestaurant.com

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Francisca van Nieuwenhuizen – Manager Marketing & Communications IHMG

T +316 83523020 E francisca.vannieuwenhuizen@ihmg.eu

Perscontact Pillows Grand Hotel Reylof: Jaap Blijleven – Director of Sales & Marketing

T +324 77777622 E jaap.blijleven@pillowshotels.com

 

Over Pillows Hotels

Het boutique hotellabel Pillows Hotels, onderdeel van International Hotel Management Group, is ontstaan vanuit de gedachte en overtuiging dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community waar gasten in een huiselijke en persoonlijke omgeving verblijven. Waar de gast zelf bepaalt wanneer hij eet en waar hij de keuze heeft van een volledige maaltijd tot kleine gerechtjes, en meerdere (gezonde) tussendoortjes gedurende de hele dag of nacht: clockless eating (24/7). De drie inmiddels geopende Pillows hotels in Amsterdam, Brussel en Zwolle (NL) krijgen lovende kritieken van hun gasten. Pillows Grand Hotel Place Rouppe opende haar deuren op 8 september 2017 en werd in januari door TripAdvisor uitgeroepen tot beste hotel van Brussel. Sinds 6 oktober 2018 heet het Pillows Grand Hotel Reylof in Gent zijn gasten hartelijk welkom en in 2020 opent Pillows Amsterdam Mauritskade haar deuren.  

Pillows Hotels