Nieuw: Pillows Grand Hotel Place Rouppe

Een luxe boutique hotel met all day dining service

Na de succesvolle start van dit splinternieuwe hotelconcept in Nederland, opent Pillows Hotels nu ook een eerste hotel in onze hoofdstad. Pillows Grand Hotel Place Rouppe verwelkomt gasten in een uniek hotelconcept waar luxe gelijk staat aan overnachten in een prachtig hotel dat het karakter uitdraagt van een groot woonhuis en waar charme en warme ambiance elkaar vinden.

In pure luxe ‘thuis’ komen

Vergeet de traditionele hotelreceptie. In het Pillows Grand Hotel Place Rouppe schuif je bij aankomst gezellig aan bij de centrale welkomsttafel, terwijl de host je favoriete drankje uitschenkt. Tijd om even te bekomen van de reis, en je kan meteen vragen stellen over evenementen of interessante plekken om te bezoeken in de Belgische hoofdstad.

Hotelmanager Nikolaas de Boodt vertelt: "We willen onze gasten een waar home away from home-gevoel bezorgen in een charmante en tegelijkertijd luxueuze sfeer middenin het drukke Brussel."

Dat huiselijke gevoel zet Pillows Hotels verder voort door zijn bezoekers ook te verwennen met clockless eating. Als gast bepaal je zelf wanneer je eet, de hele dag en nacht door, van kleine tussendoortjes tot volledige maaltijden.

In The Living klopt het hart van het hotel

The Living, Winebar & Lounge weerspiegelt de filosofie van het Pillows Grand Hotel Place Rouppe tot in de kern. Ontvangst, ontspanning in de lounge en eten en drinken in de Domestic Bar en Kitchen lopen hier naadloos in elkaar over en dit 24/7.

Ook de kenmerkende stijl van het interieur valt op: ingetogen chique materialen, gezellige zithoekjes en een prachtige open haard. Daarnaast genieten hotelgasten de klok rond van een lekker glaasje wijn, een snelle lunch of een lokale specialiteit.

Hotelmanager Nikolaas de Boodt licht toe: "Om het extra gezellig te maken, organiseren we iedere week van maandag tot en met donderdag een Table d'hôte. Gasten nemen plaats aan de grote tafel waar onze chef hen verwent met overheerlijke gerechten bereid met dagverse regionale producten.”

Op het menu: gerechten om te delen, met vooral groenten en fruit uit de streek of lokale specialiteiten. De keuken wordt geleid door chef-kok Trung Hoang-Dat. Na zijn opleiding aan de Spermalie Hotelschool te Brugge, verdiende deze West-Vlaamse chef zijn sporen bij onder andere Alain Ducasse in The Dorchester 3* in Londen, Va Doux Vent 1* in Ukkel en La Durée 2* in Izegem.

De chef-kok is alvast enthousiast: “Samen met mijn team gaan we de gasten verwennen met een ongecompliceerde en toch verfijnde keuken. We trekken voluit de kaart van lokale traditie, maar wel met een knipoog naar de kosmopolitische wereld.” 

Een oase van rust

Geheel volgens het luxe boutique-concept komen persoonlijke service en elegant design ook samen in de 43 unieke kamers en luxesuites van het hotel. Alle hotelkamers lijken op maat gemaakt en voelen persoonlijk aan, terwijl ze ook stuk voor stuk pure klasse uitstralen met veel licht, luxueus bedlinnen, ultra-comfortabele bedden én stilte.

Nikolaas de Boodt vertelt: "In hun kamer moeten klanten tot rust kunnen komen en daarom besteden wij veel aandacht aan details. We hebben extra geluidsisolatie voorzien, maar bijvoorbeeld ook een leeslampje aan het bed, een comfortabel hoofdkussen en heerlijk zachte lakens."

Welkom in de Wellness & Salons

Vanaf eind maart 2018 kunnen de hotelbezoekers nog meer luxegevoel ervaren in de ruimten voor wellness en fitness, met een sauna en relaxruimte, een Turks stoombad, een yogakamer en een vertrek voor beautybehandelingen en massages.

Andere specifieke voorziening in het Pillows Grand Hotel Place Rouppe zijn De Salons. Kleine groepen van 10 tot 20 personen kunnen deze reserveren voor Private Dinings. Verder doen deze kamers ook dienst als vergaderfaciliteit met hoogwaardig audiovisuele apparatuur, zoals een groot tv-scherm met draadloze verbinding, soundbar en aansluitingen voor laptops.

Contacteer ons
Charlotte van Bladel PR Consultant, oSérieux! PR agency
Charlotte van Bladel PR Consultant, oSérieux! PR agency
Over Pillows Hotels

Het boutique hotellabel Pillows Hotels, onderdeel van International Hotel Management Group, is ontstaan vanuit de gedachte en overtuiging dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community waar gasten in een huiselijke en persoonlijke omgeving verblijven. Waar de gast zelf bepaalt wanneer hij eet en waar hij de keuze heeft van een volledige maaltijd tot kleine gerechtjes, en meerdere (gezonde) tussendoortjes gedurende de hele dag of nacht: clockless eating (24/7). De drie inmiddels geopende Pillows hotels in Amsterdam, Brussel en Zwolle (NL) krijgen lovende kritieken van hun gasten. Pillows Grand Hotel Place Rouppe opende haar deuren op 8 september 2017 en werd in januari door TripAdvisor uitgeroepen tot beste hotel van Brussel. Sinds 6 oktober 2018 heet het Pillows Grand Hotel Reylof in Gent zijn gasten hartelijk welkom en in 2020 opent Pillows Amsterdam Mauritskade haar deuren.  

Pillows Hotels