LOF restaurant krijgt nieuwe chef

West-Vlaming Hannes Vandebotermet roert voortaan in de potten

LOF restaurant in Pillows Grand Hotel Reylof in Gent begint aan een nieuw hoofdstuk.

Hannes Vandebotermet uit Koksijde, die al bijna 4 jaar als souschef in de keuken stond, neemt het roer over. "Ik ben van bij het begin betrokken bij het hele traject met Ron Blaauw", vertelt hij trots. “Ik vind het geweldig dat ik vanaf nu mijn eigen creatieve toets kan geven aan dit concept. Ik heb er alvast ongelofelijk veel zin in om onze gasten te verwennen met verrassende gerechten.”

Story image

Logische opvolger

Ervaring deed Hannes behalve bij LOF de afgelopen jaren op bij gerenommeerde restaurants Senderense** (Parijs), Ter Leepe* (Brugge), Ricard Camarena** (Valencia), Volta (Gent) en Hertog-Jan*** (Zedelgem). "Toen de directie mij vroeg of ik zin had om aan de slag te gaan als chef, twijfelde ik geen seconde", lacht Hannes. "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik grote ambitie had om zelf de keuken te leiden en mijn eigen stempel te kunnen zetten.”

Voor Anna Rollema, General Manager Pillows Grand Hotel Reylof, was Vandebotermet de enige logische opvolger: "Hannes is een fantastische kok, zijn stijl past volledig bij het concept van LOF", vertelt Anna. "Ik ben er van overtuigd dat hij LOF naar een nog hoger culinair niveau zal tillen."

Hannes is naar eigen zeggen ‘geboren als kok’: "Als 15-jarige economiestudent stond ik reeds achter het fornuis. Koken was mijn ding! In de hotelschool Ter Duinen leerde ik mezelf en mijn gevoelens uit te drukken in gerechten. En ik krijg nog altijd, iedere dag opnieuw, een kick als ik gasten écht zie genieten van mijn creaties. Dat maakt me zo ontzettend trots en motiveert me om door te gaan”.

De nieuwe chef wil LOF op de culinaire kaart zetten in Gent en daarbuiten: “Ik ben afkomstig uit Koksijde, vandaar mijn passie voor alles wat met de zee te maken heeft. Als chef in LOF wil ik samen met mijn team creatief koken met lokale producten en onze gasten een complete culinaire beleving aanbieden. Mijn favoriete gerecht? De zeebaars met gember en soja. Mijn ambitie? Om mijn creativiteit los te laten op de LOF menukaart en het restaurant, dat nu al een Gentse hotspot is, naar de Belgische top te brengen. ”

 

Coronaproof

Gasten van Lof restaurant kunnen in alle veiligheid genieten van elegante luxe in het hotel Pillows Grand Hotel Reylof. Binnen heeft het interieurteam het restaurant omgetoverd tot een veilige haven met voldoende ruimte tussen de tafels.  En natuurlijk is er ook de prachtig aangelegde binnentuin waar gasten heerlijk kunnen tafelen op het grote terras. Hannes vertelt: "Ik vind het een extra uitdaging om onze klanten tijdens deze toch wel heel speciale periode in alle veiligheid mijn creaties te laten ontdekken. Klanten zijn blij dat ze terug mogen komen, en ik, ik sta te popelen om hen culinaire hoogtepunten te bezorgen!'

Charlotte van Bladel PR Consultant, oSérieux! PR agency

 

 

Over Pillows Hotels

Het boutique hotellabel Pillows Hotels, onderdeel van International Hotel Management Group, is ontstaan vanuit de gedachte en overtuiging dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community waar gasten in een huiselijke en persoonlijke omgeving verblijven. Waar de gast zelf bepaalt wanneer hij eet en waar hij de keuze heeft van een volledige maaltijd tot kleine gerechtjes, en meerdere (gezonde) tussendoortjes gedurende de hele dag of nacht: clockless eating (24/7). De drie inmiddels geopende Pillows hotels in Amsterdam, Brussel en Zwolle (NL) krijgen lovende kritieken van hun gasten. Pillows Grand Hotel Place Rouppe opende haar deuren op 8 september 2017 en werd in januari door TripAdvisor uitgeroepen tot beste hotel van Brussel. Sinds 6 oktober 2018 heet het Pillows Grand Hotel Reylof in Gent zijn gasten hartelijk welkom en in 2020 opent Pillows Amsterdam Mauritskade haar deuren.  

Pillows Hotels