LOF, een frisse toets in het Gentse culinaire wereldje
LOF restaurant, een intieme ruimte met originele kunst in hartje Gent, is de thuishaven van chef Jasper Maatman. Jasper omschrijft zichzelf als een creatieve chef, steeds op zoek naar nieuwe producten en verrassende combinaties.
Na heel wat opgedane ervaring in diverse Nederlandse restaurants waaronder het sterrenrestaurant De Nederlanden, laat Jasper Gentenaren al 5 jaar lang genieten van zijn unieke keuken. Samen met zijn team brengt hij in LOF het gastrobar-concept van Ron Blaauw tot uiting in een eigentijdse kookstijl met originele, maar pure creaties. In elk gerecht komen de individuele smaken van de ingrediënten tot leven.
Chef Jasper Maatman licht toe: “Eenvoud is het sleutelwoord bij LOF. Ik werk graag met lokale producten en vis uit de Noordzee en de Oosterschelde staan dan ook steevast op mijn menu. Lekker eten is mijn passie en ook in mijn vrije tijd ga ik steeds op zoek naar nieuwe trends in binnen- en buitenland. Bij LOF wil ik onze gasten laten genieten van frisse en lichte hoogstaande gerechten in een informele, no-nonsense setting.”.
Klanten kunnen kiezen voor een 6 gangen menu of voor sharing dishes om zo hun eigen culinaire ervaring te creëren. Sommelier Veerle Loontjes zorgt continu voor een zorgvuldig samengestelde wijnkaart.
Veerle vertelt enthousiast: “Wijnen zijn mijn absolute passie en ik vind het elke dag opnieuw een fantastisch uitdaging om onze gasten te verrassen met een goed glas wijn dat perfect past bij hun gerecht en hun eigen smaak.”.
LOF Restaurant is geopend voor lunch en diner, van dinsdag tot en met zaterdag en beschikt over een valet parking. Bij mooi weer kunnen gasten terecht op het heerlijke terras in de binnentuin. Private Dining Rooms zijn beschikbaar vanaf acht personen.
Praktische details:
LOF Restaurant
Hoogstraat 36 - 9000 Gent
T +32 9 235 40 70