LOF, een frisse toets in het Gentse culinaire wereldje

Story image

LOF restaurant, een intieme ruimte met originele kunst in hartje Gent, is de thuishaven van chef Jasper Maatman. Jasper omschrijft zichzelf als een creatieve chef, steeds op zoek naar nieuwe producten en verrassende combinaties.

Na heel wat opgedane ervaring in diverse Nederlandse restaurants waaronder het sterrenrestaurant De Nederlanden, laat Jasper Gentenaren al 5 jaar lang genieten van zijn unieke keuken. Samen met zijn team brengt hij in LOF het gastrobar-concept van Ron Blaauw tot uiting in een eigentijdse kookstijl met originele, maar pure creaties. In elk gerecht komen de individuele smaken van de ingrediënten tot leven.

Chef Jasper Maatman licht toe: “Eenvoud is het sleutelwoord bij LOF.  Ik werk graag met lokale producten en vis uit de Noordzee en de Oosterschelde staan dan ook steevast op mijn menu. Lekker eten is mijn passie en ook in mijn vrije tijd ga ik steeds op zoek naar nieuwe trends in binnen- en buitenland. Bij LOF wil ik onze gasten laten genieten van frisse en lichte hoogstaande gerechten in een informele, no-nonsense setting.”

Klanten kunnen kiezen voor een 6 gangen menu of voor sharing dishes om zo hun eigen culinaire ervaring te creëren. Sommelier Veerle Loontjes zorgt continu voor een zorgvuldig samengestelde wijnkaart.

Veerle vertelt enthousiast: “Wijnen zijn mijn absolute passie en ik vind het elke dag opnieuw een fantastisch uitdaging om onze gasten te verrassen met een goed glas wijn dat perfect past bij hun gerecht en hun eigen smaak.”.

LOF Restaurant is geopend voor lunch en diner, van dinsdag tot en met zaterdag en beschikt over een valet parking. Bij mooi weer kunnen gasten terecht op het heerlijke terras in de binnentuin. Private Dining Rooms zijn beschikbaar vanaf acht personen.

Praktische details:

LOF Restaurant

Hoogstraat 36 - 9000 Gent

T +32 9 235 40 70

E info@lofrestaurant.com

www.lofrestaurant.com

 

Over Pillows Hotels

Het boutique hotellabel Pillows Hotels, onderdeel van International Hotel Management Group, is ontstaan vanuit de gedachte en overtuiging dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community waar gasten in een huiselijke en persoonlijke omgeving verblijven. Waar de gast zelf bepaalt wanneer hij eet en waar hij de keuze heeft van een volledige maaltijd tot kleine gerechtjes, en meerdere (gezonde) tussendoortjes gedurende de hele dag of nacht: clockless eating (24/7). De drie inmiddels geopende Pillows hotels in Amsterdam, Brussel en Zwolle (NL) krijgen lovende kritieken van hun gasten. Pillows Grand Hotel Place Rouppe opende haar deuren op 8 september 2017 en werd in januari door TripAdvisor uitgeroepen tot beste hotel van Brussel. Sinds 6 oktober 2018 heet het Pillows Grand Hotel Reylof in Gent zijn gasten hartelijk welkom en in 2020 opent Pillows Amsterdam Mauritskade haar deuren.  

Pillows Hotels